top of page

Hei,  

Olen Minna-Maria, life coach ja mentori. Alla voit lukea henkilökohtaisesta matkastani coach'iksi ja luomastani coaching -mallista.

Oma matkani 

Olen aina ollut kiinnostunut henkisestä kasvusta ja siitä, kuinka parhaiten tukea itseäni ja toisia elämään onnellista elämää. Parikymppisenä yliopisto-opinnoissani olin innostunut kasvatuspsykologiasta ja kasvustusfilosofiasta. Yhtä innokkaasti perehdyin meditaatioon ja idän vanhoihin filosofioihin. 

Huolimatta kaikesta tiedosta taistelin tuoda käytäntöön sitä, mitä ajattelin. Monta vuotta työskentelin opettajana, vaikka samaan aikaan tiesin, että se työ ja elämäntyyli eivät olleet sitä mitä sydämessäni toivoin. Yritin vaihtaa työtäni muutamaankin kertaan, mutta palasin aina opettamaan. Minulla oli useitakin rajoittavia uskomuksia, jotka pitivät minut kiinni totutussa työssä ja elämässä. Sisäinen viisauteni tiesi kuitenkin paremmin.  

Kehoni viestitti erilaisin oirein, etten elänyt sydämeni kanssa linjassa. Se vaati huomaamaan stressiä, jota koin vastatessasi ulkopuolelta tuleviin odotuksiin. Intuitiivisen maalauksen ja kirjoittamisen kautta aloin saada yhteyttä omiin unelmiin ja elämäntapaan. 

Kohti sisäistä ohjausta

2017 irtisanouduin työstäni ja aloin seuraamaan sydämen ohjausta.  Uskoin, että ansaitsin voida hyvin, olla oma itseni ja tehdä työkseni sellaista mihin tunsin intohimoa. Italia oli aina kutsunut minua, joten laitoin kotini vuokralle ja lähdin Pohjois-Italiaan. Annoin itselle paljon aikaa kävellä, meditoida, piirtää, kirjoittaa ja joogata...kaikkea mikä auttoi kuulemaan itseä. En tiennyt mitä tulisin jatkossa tekemään. Olin pakotettu uskaltautumaan elämän virran vietäväksi ja kuuntelemaan omaa sisäistä ohjausta päivä kerrallaan. 

Luova tauko

venice_writing.JPG

Lähdin "luovalle tauolle Italiaan". Syvensin yhteyttä itseeni ja samaan aikaan löysin myös yhteyden nykyiseen kumppaniini. Suhteen syvenimisen myötä tauostani Italiassa alkoi tulla elämää Italiassa. Aloin järjestää Luova Tauko -nimisiä kursseja Italiassa. Luovat tauot olivat ensimmäinen askel auttaa ihmisiä kuulemaan omaa sisäistä viisautta, vaikka kaikki olikin vielä naamioitu taide-kurssiksi. 

Vuosi sen jälkeen kun olin tullut Italiaan lähdin mukaan kumppanini työmatkalle Japaniin. Kuukauden aikana kävin usein meditoimassa japanilaisten naisten kanssa, jotka harjoittivat samaa meditaatiota kuin minä.  Yhden meditaatio-hetken jälkeen sain ahaa-elämyksen siitä, että tekisin life coachingia työkseni. Olin haaveillut sellaisesta, mutta nyt koin, ettei enää ollut mitään henkistä estettä sille, ettenkö voisi tehdä niin. Vielä Japanin matkan aikana ilmoittauduin opintoihin International Coach Academiin.

minnamaria_crespellano.jpg

Kolmen C:n coaching

Valmistuttuani perustin Coaching Atelierin ja coaching -työ tuntui unelmien täyttymykseltä.  Samaan aikaan yksityisyrittäjän epävarmuus ja markkinoinnin vaativa näkyvyys aktivoivat pelkoja ja rajoittavia uskomuksiani. Monet näistä asioista liittyivät etenkin erityisherkkyyteen ja empaatti-persoonallisuuden haasteisiin.  Tilanne pakotti kohtaamaan varjoja, tuntemaan pelkojani ja vapautumaan henkisestä kuormasta, joka vaikeutti oman sisäisen viisauden kuulemista.  Pelot olivat minun henkilökohtaisia, mutta monet myös kollektiivisia ja kulttuurissa olevia pelkoja. Opin tekniikoita, joilla vapauttaa tunteita, tuoda itseni läsnäolevaksi ja voimistaa omaa energiaani. 

Kaikki mitä opin tässäkin prosessissa auttoi minua viimeistelmään palveluni. Missioni on jakaa kaikki osaamiseni ja tukea empaatti-sieluja löytämään sisäisen voimansa ja energiansa. Mallini voi selittää kolmella C'llä: "cultivation", "clearing" ja "coaching". 

Cultivation

Ajattelen että henkinen kasvu on yhteyden vaalimista autenttisimpaan osaan meissä. Harjoituksilla voimme tulla läsnäoleviksi ja saada yhteyden omaan viisauteen. Harjoituksia voivat olla mm tietoinen liike, hengitys, kirjoittaminen, luova tekeminen ja meditaatio. Kun yhteys voimistuu voimme tuntea olevamme riittäviä ja kaiken hyvän arvoisia.

Clearing

Henkinen kasvu on myös opituista ajatuksista ja uskomuksista vapautumista. Lisäksi meillä saattaa olla tunteita, joita emme ole syystä tai toisesta voineet tuntea ja ne jääneet kehoon ja energiaamme jumiin. Tunteiden vapauttaminen ja uskomuksista vapautuminen tekee tilaa autenttiselle itselle. 


Coaching

Coachingissa olemme vuorovaikutuksessa ihmisen kanssa, joka näkee autenttisen osan meissä ja osaa ohjata kuulemaan ja näkemään sitä osaa. Coach on myös turvallinen opas joka pitää taskulamppua, kun katsomme pimeisiin ja tutkimattomiin luoliin omassa sisäisessä maailmassamme. Coaching tuen vastaanottaminen tarkoittaa usein sitä, että jo matkalla omassa muutosprosessissa voi kokea iloa ja keveyttä.

Henkisen kasvun matkani on tuonut paljon lisää keveyttä ja autenttisuutta elämääni. Keveys ei tarkoita, etteikö olisi haasteita. Niitä riittää niin kauan kuin elämääkin..mutta oman viisauden etsimisen kauneus on siinä, että voi ottaa vastaan haasteet rauhallisempana ja tietoisemmin. Haasteet tuovat tullessaan aina tilaisuudeen kohti vapaampaa ja avarampaa elämää. Silloin kun pelkkä tämä ajatus ei auta, niin  apu-instrumentit ovat tärkeitä: energia- , hengitys-, tai liikeharjoitus voivat tuoda meidät takaisin läsnäolevaksi. Läsnäoleviana voimme kokea turvaa, meillä on mahdollisuus kuulla intuitiota ja voimme valita tietoisesti mitä hetkessä luomme... ja olemma takaisin elämän taiassa! 

478C81BD-CA4C-49B5-A783-9FF3F1A46591.jpe

"Now more than ever, we must abandon the performative and embrace the authentic. Our essential mental shifts require humility and patience. Focus on real internal change. These human transformations will be honest, raw, ugly, hopeful, frustrated, beautiful, and divine. And they will be slower than keener academics are used to. Be slow. Let this distract you. Let it change how you think and how you see the world. Because the world is our work. And so, may this tragedy tear down all our faulty assumptions and give us the courage of bold new ideas" 

 

Aisha Ahmad 2020

bottom of page